Fokus

Kështu do të organizohen zgjedhjet e parakohshme në kohë pandemie

Autori: Hateme Smajli 19:22 | 13 January 2021

Komisioni Qendror Zgjedhor ende nuk është pajisur me produktet e nevojshme shëndetësore për zgjedhjet e 14 shkurtit.

Zëdhënësi i KQZ-së, Valmir Elezi, ka thënë se janë duke bashkëpunuar me Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike që zgjedhjet të organizohen në bazë të rekomandimeve të tyre, dhe pritet që së shpejti KQZ-ja të furnizohet edhe me maska, dezinfektues e produkte të tjera të nevojshme.

“Jemi të vetëdijshëm se jemi në kohë pandemie dhe se KQZ-ja përveç që do të merret me organizmin e zgjedhjeve dhe çështjeve teknike, për një kohë të shkurtër ne duhet të merremi edhe me rekomandimet që dalin nga institucionet shëndetësore. Në këtë drejtim KQZ-ja ka një bashkëpunim me Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike nga ku gjatë zgjedhjeve në Podujevë dhe në Mitrovicë ka marrë rekomandimet lidhur me masat që duhet ti zbatojë KQZ-ja për të realizuar procesin zgjedhor”, ka deklaruar ai.

Elezi ka theksuar se në çdo vendvotim do të ketë dezinfektues në mënyrë që qytetarët të dezinfektojnë duart para dhe pas daljes nga qendra e votimit.

“Edhe sa i përket çështjes së pajisjes me produkte të nevojshme shëndetësore dezinfektues të cilat do të vendosen në të gjitha vendvotimet, KQZ-ja do të pajiset me kohë. Rekomandimet e institucioneve shëndetësore janë që në çdo vendvotim të ketë dezinfektues në mënyrë që votuesit të bëjnë dezinfektimin e duarve në hyrje dhe në dalje të vendvotimit qoftë për maskat me të cilat duhet të pajiset stafi i zgjedhor apo edhe ekipet mobile në terren besoj që brenda kohës do të përfundohen edhe këto aspekte”, ka thënë Elezi.

Për detaje të tjera mund të ndiqni në vazhdim intervistën e plotë me Valmir Elezin./Gazeta inFokus/

Të tjera