Fokus

Nagip Krasniqi shkarkohet përfundimisht nga posti i kryeshefit të KEK-ut

Autori: Gazeta inFokus 20:56 | 23 April 2024

Nagip krasniqi përfundimisht sot është shkarkuar nga Korporata Energjetike e Kosovës, shkruan Gazeta Infokus.

Ky vendim ka ardhur pas gati një viti që nga suspendimi i tij nga posti i kryeshefit të KEK-ut.

Gazeta Infokus nga burime të mirëiformuara morri vesh që sot Bordi i drejtorëve të KEK-ut, në një mbledhje të mbajtur vendosi për shkarkimin përfundimtar të Krasniqit nga posti i kryeshefit të KEK-ut.

-Advertisement-

Ai ishte suspenduar nga ky post pas arrestimit me 19.04.2023 mirëpo edhe pse i suspenduar merrte 50% të pagës së tij.

Arrestimi i tij kishte ardhur pas bastisjes së zyrave të KEK-ut nën dyshimin për veprat penale: “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar’’, “Ushtrimi i ndikimit’’ dhe “Konflikti i interesit’’.

Ai po dyshohet për keqpërdorime në një tender prej 3.4 milionë euro me kompaninë “Litëin SA” dhe partnerin vendor “Bujar B. Shala B.I.”, për kryerjen e punëve për remontin e turbinës dhe gjeneratorit të Njësisë A5 të TC “Kosova A”.

Pas arrestimi të tij, Krasniqi kishte qëndruar nën masën e paraburgimit që nga 20.04.2023, por që ishte liruar pesë muaj më pas, me 15.09.2023.

Në kërkesën për caktimin e masës së paraburgimit të datës 20.04.2023, dyshohet se Nagip Krasniqi prej vitit 2022 ka keqpërdorur pozitën e tij zyrtare në cilësinë e kryeshefit ekzekutiv të KEK-ut.

Arrestimi i Krasniqit ishte bërë me urdhër të Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës.

Në njoftim thuhej se Njësia e Veçantë e Hetimeve ka bastisur zyrën e të pandehurit Nagip Krasniqi në Prishtinë, dy banesa në lokacione të ndara në Prishtinë, në pronësi dhe të shfrytëzuara nga i njëjti, me qëllim gjetjen e dëshmive të cilat kanë të bëjnë me veprat penale të lartcekura.

Ndërkaq më 22.02.2024, Qeveria e Kosovës në vend të Krasniqit ka emëruar Bekir Gërgurin si ushtrues detyre të kryeshefit në Korporatën Energjetike të Kosovës (KEK)./Gazeta Infokus/

 

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI
Marsi sjell Magji në ETC

Të tjera