Uncategorized

Kapaciteti i instaluar i energjisë së re në Xinjiang rritet 20.7 për qind

Autori: Gazeta inFokus 09:35 | 03 June 2023

Deri në fund të prillit, kapaciteti i përgjithshëm i instaluar i energjisë së re në Rajonin Autonom të Xinjiang-Ujgurit të Kinës Veriperëndimore arriti në më shumë se 44.6 milionë kW, me një rritje 20.7 për qind krahasuar me të njëjtën periudhë të vjetshme, duke zënë 37.8 për qind të kapacitetit të instaluar.

Po në fundin e muajit prill, vëllimi i energjisë së erës në rajon i kaloi 27.7 milionë kW, ndërsa i energjisë diellore arriti mbi 16.8 milionë kW, me një rritje përkatësisht 14.8 dhe 32 për qind, sipas zyrës energjetike të rajonit.

foto/VCG

foto/VCG

Falë strukturës së përmirësuar të rrjetit energjetik dhe objekteve të ruajtjes së energjisë, në Xinjiang ka pasur gjithashtu një rritje të ndjeshme të sasisë së elektricitetit të prodhuar nga energjia e re.

foto/VCG

foto/VCG

Në katër muajt e parë të vitit 2023, ky rajon regjistroi 25.85 miliardë kWh energji të prodhuar nga llojet e reja të energjisë, duke u shtuar 11.7 për qind krahasur me të njëjtën periudhë të vjetshme dhe duke zënë 17 për qind të prodhimit të përgjithshëm të energjisë së tij elektrike, tha Li Chenyang, kreu i zyrës energjetike rajonale.Anëtarësohu në grupin e Infokus në Viber: GAZETA INFOKUS – VIBER – ANTARËSOHU

Dhe në grupin e Infokus në Facebook: GAZETA INFOKUS – FACEBOOK – ANTARËSOHU

Organizim madhështor i Ceremonisë së Diplomimit në Uni Universum International College

Të tjera