Ekonomi

AKB: Amnistia fiskale shpëton bizneset nga falimentimi

Autori: Gazeta inFokus 08:30 | 30 January 2023

Amnistia fiskale e detyrueshme për bizneset dhe qytetarët e Kosovës ,qeveria e Kosovës mori vendim për zbatimin e rritjes së tatimit në pronë për të gjithë qytetarët e Kosovës por pa dhënë asnjë lehtësirë për ta.

AKB i kërkon qeverisë së Kosovës që të shtyn ekzekutimin e tij deri në një moment kur ekonomia dhe standardi jetësor të shënon një rritje reale.

“Deri atëherë qeveria duhet të merr një vendim tjetër lehtësues,Amnisti fiskale për qytetarët dhe bizneset vendore dhe të huaj ku do të përfshihen tatimet dhe taksat pa përjashtim nga dita e Pavarësisë së Kosovës deri në vitin e fundit,ato tashmë kane humbur fuqinë juridike për ti mbledhur, por mbahen në evidenca si borxhe të vjetra e ky është edhe një standard që duhet plotësuar nga BE siç kanë vepruar edhe shtetet tjera.

Amnistia fiskale shpëton bizneset nga falimentimi qytetarët nga varfëria e obligimi dhe borxhi e qeveria e Kosovës plotëson vakumin institucional ligjore që pastron evidencën dhe data bazat nga këto borxhe te vjetra”, thuhet në komunikatën e AKB-së.

Formula 1 vjen në Artmotion më “i çmendur” se kurrë

Të tjera