Uncategorized

Kinë, ekspertët pajtohen se viti 2022 do të ketë rritje të qëndrueshme

Autori: Gazeta inFokus 10:25 | 24 January 2022

Kina do të jetë në gjendje të arrijë rreth 5.5 për qind rritje të PBB-së këtë vit dhe ka hapësirë për të bërë rregullime të politikës makroekonomike për të mbështetur ekonominë, thanë ekspertët, njofton “China Daily”.

Zhu Guangyao, ish-zëvendësministri i Financave, tha në një konferencë shtypi në Pekin se shkalla e rritjes potenciale të ekonomisë ka të ngjarë të jetë midis 5-6 për qind.

Ai tha se duhet bërë më shumë përpjekje për të zgjeruar ekonominë në potencialin e saj të plotë dhe për të ruajtur një rritje të shëndetshme dhe të qëndrueshme këtë vit.

Duke cituar parashikimet e Bankës Botërore dhe Fondit Monetar Ndërkombëtar për këtë vit, Zhu tha se Shtetet e Bashkuara dhe Kina, dy ekonomitë më të mëdha në botë, do të ofrojnë forcën kryesore lëvizëse për të mbështetur rritjen globale.

Banka Botërore parashikoi se rritja globale ka të ngjarë të ngadalësohet ndjeshëm në 4.1 për qind këtë vit nga një rikthim i vlerësuar në 5.5 për qind në 2021.

Banka Botërore pret që norma e rritjes së PBB-së së Kinës të arrijë në 5.1 për qind këtë vit, më afër normës së saj potenciale të rritjes së qëndrueshme të prodhimit me kapacitet të plotë.

Të tjera

rel="nofollow"