Uncategorized

Kina dhe Hondurasi vendosin marrëdhënie diplomatike

Autori: Gazeta inFokus 12:11 | 26 March 2023

Ministri i Jashtëm i Kinës Qin Gang dhe ministri i Jashtëm të Hondurasit Eduardo Enrique Reina u takuan të dielën në Pekin dhe nënshkruan komunikatën e Përbashkët për Vendosjen e marrëdhënieve diplomatike midsi Republikës Popullore të Kinës dhe Republikës së Hondurasit. Në vijim është përmbajtja kryesore e komunikatës

Sipas komunikatës, Republika Popullore e Kinës dhe Republika e Hondurasit, në përputhje me interesat dhe dëshirat e dy popujve, kanë vendosur të njohin njëri-tjetrin dhe të vendosin marrëdhëniet diplomatike në nivel ambasadori, duke filluar nga data e nënshkrimit të kësaj komunikate.

Dy qeveritë bien dakord të zhvillojnë marrëdhënie miqësore ndërmjet dy vendeve në bazë të parimeve të respektimit të ndërsjellë të sovranitetit dhe integritetit territorial, mossulmimit të ndërsjellë, mosndërhyrjes në punët e brendshme të njëri-tjetrit, barazisë, përfitimeve të ndërsjella dhe bashkëjetesës paqësore, thuhet në komunikatë.

Rëndësia e shkathtësive kompjuterike për studime

Të tjera