Shëndetësi

3 këshilla për gjumë të rehatshëm

Autori: Gazeta inFokus 08:46 | 12 January 2019

Për të pasur mundësinë që të bëni gjumë sa me të mire dhe te shëndetshëm, u sjellim disa këshilla të thjeshta.

Thoni jo kafesë

Në darkë është me mire te shmangni nga përdorimi kafen dhe çdo produkt tjetër me përmbajtje kafeine. Në vend te kafesë, përdorni një gote qumësht te ngrohte, qumështi është mik i mire i gjumit.

Meditoni

Stresi i ditës dhe ankthi janë nga armiqtë kryesore të gjumit.

Meditimi është një mënyre shume efektive për te na rifreskuar mendjen. Rifreskimi i mendjes do te thotë një premise me shume për gjumë të mirë.

Pa drita

Sigurohuni qe dhoma e gjumit te jete e errësuar kur ju shkoni për te fjetur. Nëse kjo nuk është e mundur, mund te praktikoni edhe maskat e gjumit.

Të tjera