Lifestyle

Një djalë super-inteligjent rus beson se ka lindur në një planet tjetër, në një jetë të kaluar

Autori: Gazeta inFokus 14:31 | 09 November 2021

Një djalë rus që i bëri përshtypje shkencëtarëve me super-inteligjencën e tij si fëmijë, pohon se ai kaloi një jetë të kaluar në Mars përpara se të ‘rilindte’ si njeri. Boriska Kipriyanovich, i cili jeton në Volgograd, Rusi, beson se dikur ka jetuar në planetin e kuq para se të lindte nga nëna e tij Tokë.

Burri, i cili besohet të jetë 24 vjeç, i ka hutuar shkencëtarët që kur ishte fëmijë me nivelin e inteligjencës dhe njohurive të tij për hapësirën. Nëna e tij thuhet se ishte gjithmonë e vetëdijshme për IQ-në e lartë të djalit të saj dhe madje pretendon se ai e mbante kokën pa mbështetje kur ishte shumë i vogël dhe pretendon se filloi të fliste në moshën disa muajshe. Ajo gjithashtu pretendon se ai ishte në gjendje të lexonte dhe të vizatonte kur ishte vetëm një e gjysmë.

Në kohën kur Boriska filloi çerdhe, mësuesit e tij ishin të impresionuar nga aftësitë e tij gjuhësore, aftësia për të shkruar dhe kujtesa mbresëlënëse. Pavarësisht se prindërit e tij nuk e mësonin kurrë për hapësirën, Boriksa shpesh fillonte të fliste për Marsin, hapësirën dhe qytetërimet aliene që në moshë shumë të re. Ai u tha atyre se Marsi ka ende jetë aliene, megjithëse u godit nga një katastrofë masive bërthamore pasi shpërtheu lufta midis dy grupeve të qenieve që jetonin në planetin e kuq në atë kohë – të cilën ai gjoja i kujton. Boriska tha se alienët në Mars thithin dioksid karboni, kështu që nëse do të vinin në Tokë, do të duhej të siguroheshin që të kishin disa me vete.

Të tjera