Ekonomi

Rritet vlera e aseteve të Fondit Pensional

Autori: Gazeta inFokus 19:28 | 26 September 2023

Gjatë muajit gusht vlera e kontributeve pensionale ka regjistruar rritje.

Siç njofton Banka Qendrore e Kosovës, vlera e aseteve ka arritur në 2 miliardë e 610 milionë euro, derisa rritja e shënuar krahasuar me muajin paraprak është 2.78 milionë.

“Struktura e aseteve të sektorit pensional dominohet nga letrat me vlerë të kapitalit që përbejnë 75.9% të gjithsej aseteve. Vlera e tyre në gusht 2023 ka arritur në 1.98 miliard euro, duke shënuar rënie për 10.3 milionë euro krahasuar me muajin paraprak”, thuhet në njoftim.

-Advertisement-Anëtarësohu në grupin e Infokus në Viber: GAZETA INFOKUS – VIBER – ANTARËSOHU

Dhe në grupin e Infokus në Facebook: GAZETA INFOKUS – FACEBOOK – ANTARËSOHU

Transfero studimet në Universum dhe merr diplomë të fuqizuar nga Universiteti më i madh në SHBA!

Të tjera