Lajme

Nëse doktor Mitrev do të përdorte hemofiltrimin me qëllim që të mashtruar pacientët, do t’i kishte mashtruar të gjithë 1738 pacientët që depozituan të ardhura për hemofiltrim dhe jo vetëm 16% të tyre siç pretendon prokuroria

Autori: Gazeta inFokus 16:21 | 16 June 2023

Prokurori e keqinterpretoi përmbajtjen e autorizimit për përdorimin e filtrave duke përmendur seksione që u referohen shpërndarësve dhe shitësve të filtrave, jo mjekëve dhe klinikave, të cilat më pas ia i atribuon në mënyrë të pabazuar ndaj Dr. Zhan Mitrev, i cili nuk është shpërndarës i filtrave për hemofiltrim. Këtë po e bën për të arsyetuar akuzën”, thuhet në fjalën hyrëse të mbrojtjes së Dr. Zhan Mitrev në seancën e sotme.

Mbrojtja paraqiti dhe sqaroi me numra se suksesi i trajtimit në Klinikën Zhan Mitrev e hedh poshtë plotësisht akuzën. Vdekshmëria në Klinikën Zhan Mitrev nga korriku 2022 është 25.4%, ndërsa në Institucionin e shëndetit publik shkalla e vdekshmërisë është 51.3%.

“Në Klinikën Zhan Mitrev, pacientët me COVID-19 trajtohen në një SISTEM MJEKËSOR modern për kujdes intensiv, i vetmi në rajon i akredituar nga JCI (Joint Commission International), që do të thotë se i plotëson standardet më të larta të sigurisë në trajtimin e pacientëve dhe standardet më të larta në parandalimin e infeksioneve intraspitalore, dhe përbëhet nga 51 mjekë, 86persona që i përkasin stafit të ndërmjetëm mjekësor dhe punonjës të tjerë, dhe nuk janë trajtuar personalisht nga Dr. Zhan Mitrev”, theksoi mbrojtja në fjalën hyrëse.

-Advertisement-

Prokuroria Themelore Publike nuk ka prova të besueshme për të bindur gjykatën se Dr. Zhan Mitrev ka përdorur hemofiltrimin me qëllim për të përfituar dhe për tu pasuaruar në mënyrë të paligjshme, dhe se këtë qëllim ai e ka realizuar tek vetëm 282 pacientë nga gjithsej 1738 të trajtuar për COVID-19 në klinikë, ose e thënë ndryshe tek 16% e numrit të përgjithshëm të trajtuar. Nëse hemofiltrimi do të përdorej nga Dr. Zhan Mitrev me qëllim të mashtrimit të pacientëve për të përfituar në mënyrë të paligjshme, ai do të kishte mashtruar të gjithë 1738 pacientët që tashme kishin depozituar të ardhura për hemofiltrim dhe nuk do të kishte mashtruar vetëm 16% të tyre sikurse pretendohet nga prokuroria.

Në klinikën Zhan Mitrev për Covid-19 janë trajtuar gjithsej 1738 pacientë dhe të gjithë sipas rekomandimeve të prodhuesit të filtrit dhe sipas vlerave treguese të rekomanduara.

Mbrojtja kujtoi rolin e përgjegjshëm shoqëror dhe rolin e dobishëm publik që ka luajtur Dr. Mitrev dhe Spitali klinik Zhan Mitrev në kushte kur shëndetësia publike gjatë pandemisë me Covid-19 kishte rënë në gjunjë dhe ishte në kolaps dhe kur në situata të jashtëzakonshme qeveria po vepronte me rregullore me forcë ligjore, fjalime dhe fakti që më 16 qershor 2020 Klinika Zhan Mitrev u thirr nga shteti për të trajtuar pacientët me Covid-19. Pas kësaj telefonate, ekipi mjekësor i Zhan Mitrev me mbi 300 punonjës nuk kryente asnjë mashtim, por luftoi ditë e natë për të shpëtuar jetë nga Covid-19 me kërkesë të shtetit.

Mbrojtja gjithashtu prezantoi informacionin se shteti i ka vënë në dispozicion Klinikës Zhan Mitrev në kulmin e pandemisë aparatin e vet të hemofiltrimit në mënyrë që Klinika të kryejë më shumë hemofiltrime dhe tani e akuzon se ka bërë mashtrim duke kryer hemofiltrim.

“Me këtë akuzë të pabazuar dhe me këtë proces, Maqedonia bëhet i vetmi vend në botë që ka iniciuar një proces ligjor ndaj një mjeku dhe një klinike që kanë trajtuar në situata emergjente të Covid-19, ndërsa në SHBA janë miratuar ligje për imunitet të ofruesve të kujdesit shëndetësor në lidhje me Covid-19, theksoi mbrojtja në fjalën e hapjes.

“Kardiokirurgu Zhan Mitrev ka kryer personalisht me duart e tij 25162 operacione kardiokirurgjike dhe vaskulare, që në Gjermani është standard i 5 jetëve punë të kardiokirurgëve. I vetmi mendim që ekziston në mendjen e tij është se si të shpëtojë jetë dhe jo të mashtrojnë pacientët”, theksoi mbrojtja e doktor Mitrevit.

*Artikull i sponsorizuar!

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI
Rakinica e Skenderajt bëhet me rrjet të ri elektrik

Të tjera