Ekonomi

Fabrika që do t’i punësonte 250 persona në Drenas, afër dështimit

Autori: Sylejman Sylejmani 16:00 | 15 November 2018

Projekti që pritej të punësonte rreth 250 qytetarë të Drenasit në një fabrikë për riciklimin e mbeturinave dhe prodhimin e energjisë së ripërtritshme ka gjasë të dështojë.

Kompania Global Centry Project përkundër nënshkrimit të memorandumit me komunën, akoma nuk ka filluar të ndërtojë asgjë në hapësirën që i është dhënë në shfrytëzim, shkruan gazeta inFokus.

Madje, kjo kompani përmes një email-i ka kërkuar afat shtesë nga komuna për fillimin e ndërtimit të fabrikës, pasi nuk po ka fonde të mjaftueshme.

Këtë gjë e ka konfirmuar për Gazetën inFokus, edhe zëdhënësi i Drenasit, Bekim Dobra, i cili tregon se  vendi që i është përshtatur më së miri kësaj fabrike ka qenë fshati Dobroshevc, lokacion ku është nënshkruar memorandumi.

“Pastaj janë kryer edhe procedurat, sipas ligjit për nënshkrimin e memorandumit. Pasi janë kryer këto procedura, investitori përmes një email-i që na e ka dërgu javë më parë, ka kërkuar afat shtesë për fillimin e procedurave për ndërtimin e kësaj fabrike, për shkak të mungesës së fondit, pra nuk i ka fondet e mjaftueshme për të filluar ndërtimin e kësaj fabrike”, ka thënë ai.

Dobra nuk ka dhënë më shumë detaje për rastin, vetëm se ka theksuar se janë duke e pritur atë kompani.

Ndërtimi i kësaj fabrike ishte një prej premtimeve të kryetarit të Drenasit, Ramiz Lladrovci gjatë fushatës zgjedhore, i cili është i publikuar në raportin me premtimet e kryetarëve të komunave, nga Instituti GAP.

Përveç këtij premtimi, Lladrovci akoma nuk ka filluar të punojë diçka në tokën e shpronësuar nga AKP-ja prej 62 hektarëve, për ndërtimin e fabrikave nga investitorë të huaj.

25 hektarë të kësaj prone, përmes një vendimi të qeverisë, i ka marrë ministria e Kulturës, Rinisë e Sportit, për ndërtimin e stadiumit kombëtar të Kosovës, shkruan gazeta inFokus.

Pjesa tjetër, zëdhënësi Dobra tregon se ka mbetur akoma në emër të qeverisë.

Për të, ai thotë se kanë marrë konfirmimin se BERZH-i ka destinuar 15 milionë euro për zgjerimin e parkut të biznesit.

“Kemi marrë konfirmimin se BERZH-i tashmë veç i ka destinuar 15 milionë euro për zgjerimin e parkut të biznesit 2 që po quhet përballë parkut të biznesit 1 dhe vetëm pritet të fillojnë procedurat për rregullimin e infrastrukturës për vendosjen e bizneseve qoftë vendore, por edhe atyre ndërkombëtare, kryesisht bizneseve prodhuese”, thotë Dobra.

Kur Parku i Biznesit 2 të kompletohet, Dobra beson se do të punësohen mbi 1 mijë persona. /Gazeta inFokus/

Të tjera