Ekonomi

BQK hap linjë telefonike pa pagesë për komunitetin serb

Autori: Gazeta inFokus 12:05 | 09 February 2024

Banka Qendrore e Kosovës, me qëllim të ofrimit të informatave plotësuese, në mënyrë të thjeshtë dhe të kuptueshme për qytetarët e Kosovës, ka lëshuar në funksion linjën PA PAGESË 0800 222-55.

Kjo linjë, sipas BQK-së, është e dedikuar për qytetarët nga komuniteti serb që jetojnë në Kosovë dhe kanë nevojë të informohen drejt dhe konkretisht.

BQK-ja rikujton se Rregullorja për Operacione për Para të Gatshme:

-Advertisement-

–           Nuk ndalon apo kufizon pranimin e mjeteve në llogaritë bankare në Euro në bankat e licencuara;

–           Nuk kufizon aktivitetin këmbimor të cilësdo valutë që kryhen nga institucionet financiare bankare ose jobankare të licencuara nga BQK;

–           Nuk ndalon transferet nga asnjë shtet; dhe

–           Nuk ndalon posedimin dhe kursimin në asnjë valute Jo-Euro (përfshirë Dinarin).

“Andaj, të gjithë individët që kanë qasje në llogari bankare, mund të pranojnë mjete në llogaritë e tyre në Euro. Qytetarët që ende nuk kanë llogari, mund të hapin një të tillë në secilën bankë, sipas Rregullores së BQK-së për qasje në Llogari Pagese për Shërbime Bazike, që për grupet e cenueshme e të skemave sociale nuk ka tarifë të hapjes e as të mirëmbajtjes, nga 1 janari 2024”, thuhet në njoftimin e Bankës Qendrore.

BQK-ja njoftoi se vetëm në katër komunat veriore, operojnë katër degë bankare, tri institucione mikrofinanciare (kredidhënëse), si dhe mbi 15 institucione financiare jobankare për pagesa dhe këmbimore.

“Numri i degëve dhe zyrave të institucioneve financiare që operojnë në atë zonë është në rritje, pasi përfshirja financiare është objektiv i BQK-së”, tha BQK-ja në njoftim

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI
Prince Caffe zgjeron shtrirjen në rajon, arrin marrëveshje bashkëpunimi me zinxhirin kroat Plodine

Të tjera