Kulturë

Botohet libiri i parë për rezistencën e grave rome

Autori: Gazeta inFokus 19:09 | 06 March 2024

Sot është mbajtur promovimi i librit për rezistencën e grave rome “Meloditë e Rezistencës”, shkruan Gazeta Infokus.

Libri “Meloditë e Rezistencës” është një udhëtim emocionues në botën e historisë dhe trashëgimisë së kulturës rome.

Përmes rrëfimeve të forta dhe emocionuese, autoria na fton të zhyhemi në një realitet të fshehur, duke shpalosur historinë e sakrificave dhe rezistencës së grave rome për të mbajtur gjallë trashëgiminë e tyre kulturore.

-Advertisement-

Në njoftimin e bërë thuhet se gratë rome kanë qenë burime të pasurisë kulturore dhe trashëgimisë së tyre të veçantë. Për vite me radhë, ato kanë qenë kujdestare të traditave, këngëve dhe historisë së tyre, duke ruajtur me kujdes identitetin dhe vlerat e tyre unike.

Njoftimi i plotë:

𝐒𝐨𝐭 𝐮 𝐦𝐛𝐚𝐣𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐨𝐯𝐢𝐦𝐢 𝐢 𝐥𝐢𝐛𝐫𝐢𝐭 “𝐌𝐞𝐥𝐨𝐝𝐢𝐭ë 𝐞 𝐑𝐞𝐳𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧𝐜ë𝐬”

Në kinemanë Lumbardhi, dita u dedikua veçanërisht për të zbuluar thelbin e librit nga autorja Gynesh Veshall, mbështetur nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit.

Libri “Meloditë e Rezistencës” është një udhëtim emocionues në botën e historisë dhe trashëgimisë së kulturës rome. Përmes rrëfimeve të forta dhe emocionuese, autoria na fton të zhyhemi në një realitet të fshehur, duke shpalosur historinë e sakrificave dhe rezistencës së grave rome për të mbajtur gjallë trashëgiminë e tyre kulturore.

Gjatë gjithë historisë së tyre, gratë rome kanë qenë burime të pasurisë kulturore dhe trashëgimisë së tyre të veçantë. Për vite me radhë, ato kanë qenë kujdestare të traditave, këngëve dhe historisë së tyre, duke ruajtur me kujdes identitetin dhe vlerat e tyre unike. Me guximin dhe rezistencën e tyre, gratë rome kanë shpalosur një imazh të fortë dhe të padiskutueshëm të komunitetit të tyre, duke kontribuar në pasurimin e kulturës dhe trashëgimisë kulturore jo vetëm të tyre, por edhe të botës së gjerë. Për këtë arsye, vlerësojmë dhe nderojmë rolin e tyre të jashtëzakonshëm dhe kontributin e tyre të paçmueshëm në rrugën drejt ruajtjes së trashëgimisë dhe promovimit të kulturës së tyre.

Ky libër është i rëndësishëm për të ndriçuar dritën mbi një aspekt të panjohur të historisë sonë dhe për të shfaqur rolin e pazëvendësueshëm të grave rome në ruajtjen dhe promovimin e kulturës së tyre, është dokumenti kulturor i parë për gratë rome.

Le të vazhdojmë të ndajmë dhe të respektojmë trashëgiminë e kulturës rome, duke i dhënë atij vlerën dhe vëmendjen që meriton.

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI

Të tjera