Auto&Tech

Të rinjtë e varur nga mediat sociale ndihen më të vetmuar sesa të moshuarit

Autori: Gazeta inFokus 11:13 | 23 May 2023

Brezi i të rinjve, po rriten duke u ndier më të vetmuar sesa pleqtë e tyre, thotë sondazhi i ri.

Ai siguron dëshmi të reja se ata që kanë kaluar shumicën e jetës së tyre nën hijen e mediave sociale po përjetojnë izolim më të madh se prindërit dhe gjyshërit e tyre.

Sondazhi zbuloi se katër nga dhjetë personat e moshës ndërmjet 16 dhe 24 vjeç thonë se ato janë shpesh të vetmuar, krahasuar me më pak se tre nga dhjetë e atyre personave me moshën mbi 65 vjeç.

Rritja e vetmisë tek të rinjtë lidhet drejtpërdrejt me rritjen e mediave sociale.

Ata që thonë se ndihen të vetmuar, kanë më shumë miq të Facebook-ut, të cilët i njohin vetëm në internet sesa të tjerët, gjeti studimi.

42,000,000 € u paguan për 11 vjet për demet e shkaktuara nga automjetet e pasiguruara

Të tjera