Lajme

Sindikatat sot me një grevë paralajmëruese për Qeverinë

Autori: Gazeta inFokus 07:16 | 12 May 2022

Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK), sot grevë njëorëshe në nivel vendi.

“Por nëse nuk veprohet dhe ofrohet dialogu i duhur social nga partneri social – Qeveria, atëherë më 20 maj 2022 do të mbahet protestë gjithëpërfshirëse e cila i paraprinë grevës së plotë në nivel vendi, deklaroi Atdhe Hykolli, kryetar i BSPK-së.

Kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj, do të ndjek nga afër rrjedhën e grevës njëorëshe në Shkollën “Asim Vokshi”.

Ndër kërkesa e sidnikalistëve, mësimdhënësit por edhe punëtorët e sektorit publik, kërkojnë 100 euro shtesë në paga deri në miratimin e Ligjit të pagave. Ditë më parëm, në Prishtinë, BSPK-ja organizoi gjithashtu një protestë me kërkesa të njëjta.

Të tjera