Lajme

Rritet numri i vendparkimeve

Autori: Gazeta inFokus 12:22 | 27 April 2017

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror për Statistika (ESHS), në vitin 2016, numri i parkingjeve dhe garazheve, si objekte parkimi, ka qenë 254, me një sipërfaqe prej 701.194 metër katror, njofton Telegrafi Maqedoni.

24.743 vendeparkime janë të hapura, kurse 3.905 janë të mbuluara, kurse në garazhet me kate ka 4966 vendparkime. Krahasuar me vitin 2015, ka rritje të vendparkimeve dhe garazheve për 1.2%.

Numri i vendparkimeve për personat me nevoja të veçanta në vitin 2016 ishte 488, kurse në garazhe të mbuluara, 69, ndërkaq në garazhet me kate, 59. Statistikat tregojnë subjekte afariste publike për vendparkim./Telegrafi/

-Advertisement-

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI

Të tjera