Opinione

Ndryshimi i formulës famkeqe A1/B2

Autori: Gazeta inFokus 16:22 | 27 December 2023

Shkruan: Shenoll Muharremi

Ky është ai ‘dreqi’ që po na han paret tek fatura e rrymës. Tarifa e shtrenjtë pasiqë i kalon 800kw (sekreti i abuzimit). Kjo është shtrenjtu 118% për dy vjet. Nëse e shiqon faturën, në këtë kod mundesh me pas 50% të pagesës.

Të fatura jonë, 160 euro na kanë ardh në këtë kod. Ndërsa një kodin normal A1/B1 janë vetëm 28 euro.

-Advertisement-

Dallimi është shumë i lartë! Rregullatori i Energjisë duhet me konsideru me rishiku dhe ndryshu formulën që qytetarët mos me qenë viktima të kësaj formule famkeqe. Ka shumë mënyra që mund të bëhet kjo, por një variant është me rritë në 1200kw tarifën normale (A1/B1 dhe A2/B1) dhe tarifën e shtrenjtë kur i kalon normalën (800kw apo 1200kw) mos me qenë 100% më e shtrenjtë por vetëm 50%.

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI

Të tjera