Opinione

Mos zhvillimi ekonomik i Kosovës do të ketë efekte negative ekonomike, sociale por edhe katastrofë demografike

Autori: Gazeta inFokus 11:19 | 06 September 2022

Zhvillimi ekonomik i garantuar për Republikën e Kosovës deri në vitin 2026!

1.Ndërtimi i Termocentralit “Kosova e Re” me kapacitet 600 MWh energji elektrike dhe avancohet investimi në energji të ripërtërishme!

2.Të nderohet me urgjencë një shkritore e metaleve në Stan Tërg në kuader të Kombinatit Trepaça dhe xehet e Kosovës të mos eksportohen si mbeturina por si produkte finale apo gjysëm finale me vlerë shumë të shtuar!

3.Të investohet në Fabriken e Akumulatorëve apo baterive për auto industri pasi që Kosova dhe xehet e saja posedojnë 3/4 e xeheve që gjenden në sistemin periodik të elementeve kimike të Mendelijevit!

4.Digjitalizim i avuncuar në çdo aspekt!

5.Edukim, edukim dhe vetëm edukim!

Të gjitha këto projekte dhe objektiva strategjike mund të arrihen me sundimin e rendit dhe ligjit që Kosovës është duke i munguar!

Mos zhvillimi ekonomik i Kosovës do të ketë efekte enorme negative ekonomike e sociale por edhe katastrofë demografike.

Të tjera