Shëndetësi

Merret vendimi për dozat e para të vaksinës së mundshme kundër koronavirusit

Autori: Gazeta inFokus 18:52 | 21 May 2020

Kompania shumëkombëtare “Astrazeneca” mbylli akordet e para për prodhimin e të paktën 400 milionë dozave të vaksinës së mundshme kundër koronavirusit.

Kjo gjë do të zhvillohet si eksperimentim në “Oxford”, me një kapacitet prodhimi të 1 miliard dozave deri në vitin 2021. Dora e parë pritet në shtator.

Pas kërkesës paraprake nga qeveria britanike për 30 milionë doza, kompania bëri të ditur se është duke punuar në marrëveshje paralelisht edhe me qeveritë e tjera europiane, për të siguruar një furnizim të gjerë dhe të barabartë të vaksinës në botë, me një model jofitimprurës, gjatë pandemisë.

Të tjera