Shëndetësi

Vitamina që mund të ndihmojë në kthimin e shijes dhe nuhatjes, pas infektimit me Covid-19!

Autori: Gazeta inFokus 11:03 | 29 September 2021

Një simptomë e infektimit me Covid-19 është humbja e shijes dhe nuhatjes. Studiuesit e Mbretërisë së Bashkuar, thonë se vitamina A mund të trajtojë këtë problem në shëndet. Shumica e njerëzve që kanë kaluar infeksionin, e rifitojnë shijen dhe nuhatjen në mënyrë natyre për disa javë, megjithatë ka nga ata që edhe pas disa muajsh, nuk u kthehet shija dhe nuhatja. Ose kanë tjetërsim të shijes.

Universiteti i Anglisë Lindore po zhvillon një provë 12-javore për efektin e vitaminës A.

Vitamina A, ose retinol, ndihmon në ruajtjen e:

sistemi imunitar – mbrojtja e trupit kundër sëmundjeve dhe infeksioneve, shikimin, lëkurën. Produktet që e përmbajnë këtë vitaminë, janë prodhimet e qumështit si dhe perimet.

Etiketa:

Të tjera