Auto&Tech

Testi ekstrem/ Volvo lëshon makinat e reja nga 30 metra lartësi për të llogaritur sigurinë (video)

Autori: Gazeta inFokus 10:35 | 18 November 2020

Prodhuesit suedezë të makinave Volvo duket se po marrin më seriozisht sigurinë e pasagjerëve të tyre, teksa në një video testimesh të publikuar prej tyre, makinat e reja po lëshohen nga 30 metra lartësi në rënie të lirë.

Kjo sipas tyre për të simuluar efektin e përplasjes në rrugë që nuk mund të përftohet i gjithi me testimet normale të përplasjes.

Ekspertët thonë se është thelbësore për kompaninë mundësia e nxjerrjes së të plagosurve pas aksidentit në më pak se një orë vonesë.

Prandaj me rënien e lirë nga 30 metra inxhinierët testojnë si dinamikën e përplasjeve ashtu dhe materialet dhe procedurën që duhet ndjekur.

Të tjera