Lajme

Të rinjtë e Ferizajt/ 14 karrige me 14 pikëpyetje, 14 balona në qiell për 14 të pagjeturit

Autori: Gazeta inFokus 19:21 | 27 April 2021

Për nderë të ditës së të pagjeturëve në Kosovë, Kuvendi i të Rinjve të Ferizajt ka mbajtur një aktivitet simbolik për personat e pagjetur të Komunës së Ferizajt.

Për 14 të pagjetur janë vendosur 14 karrige me 14 pikëpyetje dhe 14 balona të lëshuar në qiell për 14 të pagjeturit.

“Më merrni mua e jo djalin”, Ibrahim Haxhiu tregon si i lutej nëna e tij forcave serbe që ia masakruan djalin

Aktiviteti ishte disajnuar në formë të tillë ku përmes pikëpyetjes, shtrohej pyetja për fatin e të pagjeturve si dhe në homazhet në obeliskun e ngritur ditë më parë nga Komuna e Ferizajt, dedikuar të pagjeturve të Komunës së Ferizajt.

Nënkryetari i Komunës së Ferizajt, Kryetari i shoqatës i të pagjeturëve të Ferizajt, familjarët e të pagjeturëve, përfaqësues të KFOR LMT-së ishin të pranishëm në këtë aktivitet që u organizua nga Kuvendi i të Rinjve të Ferizajt.

Të tjera