Lifestyle

Studimi: Meshkujt feministë bëjnë më shumë seks

Autori: Gazeta inFokus 09:23 | 12 April 2021

Gjithnjë e më shumë burra e kanë deklaruar veten si feministë kohët e fundit. Këtu përfshihen edhe të famshëm si Harry Styles, John Legend dhe Will Smith.

Feminist është një burrë që kërkon të krijojë mundësi të barabarta për gratë në një varg marrëdhëniesh shoqërore.

Dhe sipas hulumtimit të ri, këta burra feministë bëjnë më shumë seks sesa ata që nuk janë. Studimi i kryer në Kanada pyeti meshkujt pjesëmarrës për sjelljet e tyre personale seksuale, historinë seksuale dhe vlerat shoqërore.

Sondazhi zbuloi se rreth 22% e burrave identifikohen në të vërtetë si feministë. Rreth 60% e burrave thanë se nuk ishin feministë dhe afërsisht 18% nuk ​​ishin “të sigurt”.

Duke folur për të dhënat, një nga studiuesit tha:

“Duke hedhur një vështrim se si kohët e fundit burrat përfshihen në veprime të caktuara seksuale, ne gjetëm se burrat feministë bëjnë më shumë seks sesa burrat jo-feministë. Në mënyrë të veçantë, burrat feministë raportuan të kishin marrëdhënie seksuale dhe të përjetonin edhe seksin oral, ndryshe nga burrat jo-feministë.”

Të tjera