Auto&Tech

Smartwatch ushqehet përmes pulsit

Autori: Gazeta inFokus 09:48 | 17 May 2017

Lëvizja e pulsit që bëhet për të kontrolluar smartwatch është i mjaftueshëm për të ushqyer baterinë, dhe kjo falë nanogjeneratorëve triboelektrik që konvertojnë lëvizjen në elektricitet.

Ky është rezultati i kërkimit të Advanced Institute of Technology i Samsung, publikuar në revistën shkencore APL Materials.

Studiuesit e institutit koreanojugor kanë treguar aftësinë e energjisë mekanike, të prodhuar nga lëvizjet e trupit, për të ushqyer pajisjet si smartwatch apo smartphone.

“Kemi studiuar mundësinë e ushqimit të pajiseve të tilla duke përdorur energjinë mekanike të gjeneruar nga lëvizjet njerëzore. Kemi konfirmuar se energjia mekanike transformohet në elektricitet, energji e gjeneruar nga lëvizjet e përditshme të një krahu mund të mbulojë konsumin e një smartwatch, madje dhe të një smartphone në stand-by”, ka thënë Hyeon-Jin Shin, një nga autorët e studimit.

Etiketa:
Gazetaria Digjitale – Profesioni i së ardhmës

Të tjera