Auto&Tech

Shenjat që tregojnë se telefoni juaj po përgjohet

Autori: Gazeta inFokus 22:00 | 02 June 2019

Celularët, sidomos ata smart janë lehtësisht të përgjueshëm në ditët e sotme.

Me metodat ose pajisjet e duhura ju mund të bini pre e përgjimit.

Për t’u siguruar,nëse telefoni juaj është duke u përgjuar, mësoni disa nga shenjat shenja që tregojnë se persona të tjerë përtej telefonit janë duke ju “spiunuar”.

— Bateria fillon të konsumohet më shpejt se zakonisht edhe në rastet kur është e re dhe e papërdorur shumë.

— Bateria e celularit nis të bjerë pa u përdorur.

 

— Bateria e telefonit përdoret në rastet e dërgimit të SMS-ve apo mesazheve zanore.

 

— Nëse celulari juaj nxehet edhe nëse nuk është duke u përdorur. Telefoni mund të jetë duke u shfrytëzuar pa njohurinë tuaj.

 

— Mesazhe të koduara.

 

Nëse merrni një mesazh në formë kodi me shifra dhe simbole në vend të valëve, ky mund të jetë tregues i transmetimit të të dhënave tek një person i tretë.

 

— Dëgjoni zërat paralel kur jeni duke biseduar.

 

Jehonat mund të shkaktohen nga pengesat në transmetimin e të dhënave, sinjaleve ose zërit, por shkak mund të jetë edhe pajisja të cilën një person i tretë mund të jetë duke përdorur për të përgjuar celularin tuaj.

Të tjera