Lajme

Policë nga Kosova dhe Serbia tashmë po punojnë nën një kulm

Autori: Gazeta inFokus 17:57 | 15 October 2020

Pas dy vjetësh hezitimi, Policia serbe, para një jave është vendosur në këtë vendkalim kufitar në Merdare që është më i frekuentuari. Ky objekt është ndërtuar nga Bashkimi Evropian. Serbia vendosi të hyjë në këtë objekt pas një marrëveshjes së nënshkruar në Washington për normalizim ekonomik.

Kjo ndërtesë ende nuk është plotësisht funksionale deri në rrënimin e objektit të vjetër në anën serbe, që do të bëhet deri në fund të vitit, shkruan Rel. Kosova dhe Serbia kanë arritur marrëveshje në vitin 2011 për menaxhim të integruar të pikëkalimeve kufitare.

Të tjera