Lajme

Rëndësia e komunikimit efektiv midis Familjes dhe Kopshtit

Autori: Gazeta inFokus 16:25 | 22 April 2024

Në peizazhin dinamik të zhvillimit të fëmijëve, rëndësia e komunikimit efektiv midis prindërve dhe institucioneve parashkollore nuk mund të nënvlerësohet. Ky aspekt themelor ishte në qendër të diskutimit gjatë seminarit inaugurues të organizuar nga KidsDay, me titullin “Rëndësia e Komunikimit Efektiv midis Familjes dhe Institucionit”. Ekspertë të shquar u mblodhën për të përhapur dritë mbi pse kanalet e fortë të komunikimit midis prindërve dhe institucioneve të kujdesit për fëmijët janë të domosdoshme për të kultivuar zhvillimin e optimale të fëmijëve.

Seminari shërbeu si një platformë për drejtuesit, koordinatorët dhe edukatorët që të bashkohen dhe të ndajnë njohuri të çmueshme të nxjerra nga përvojat e tyre. Në mesin e personazheve që nderoi këtë ngjarje ishte Prof. Asoc. Dr. Arlinda Beka, një figurë e njohur për ekspertizën e saj të gjerë fushën e edukimit. Dr. Beka shpjegoi shembuj praktik dhe strategji që synojnë rritjen e dialogut midis prindërve dhe institucioneve.

Natyra Abullahu, nga Shkolla Finlandeze, solli një perspektivë unike në diskurs duke vënë në pah modelin finlandez të arsimit, i cili festohet globalisht për përsosmërinë e tij. Abullahu theksoi rolin kryesor të transparencës dhe angazhimit bashkëpunues me prindërit në nxitjen e përparimit të fëmijëve. Ajo theksoi rolin kryesor që prindërit luajnë në zhvillimin holistik të fëmijëve të tyre, në bashkëpunim të vazhdueshëm me edukatorët.

-Advertisement-

Brikenë Morina Krasniqi, eksperte në dixhitalizimin e institucioneve parashkollore prezantoi aplikacionin KidsDay si një mjet novator i krijuar për të revolucionarizuar komunikimin ndërmjet institucioneve parashkollore dhe prindërve. Kjo zgjidhje inovative synon të thjeshtojë kanalet e komunikimit, duke nxitur ndërveprim dhe angazhim të pandërprerë midis palëve të interesuara, duke forcuar kështu themelet për rritjen dhe të mësuarit e fëmijëve.

Seminari përfundoj duke i falenderuar të gjithë pjesëmarrësit për përkushtimin e tyre në avansimin e komunikimit efektiv në arsimin parashkollor. Kjo ngjarje paralajmëron një hap të rëndësishëm drejt nxitjes së një kulture bashkëpunimi  midis familjeve dhe institucioneve parashkollore, duke mbështetur përpjekjen kolektive për të optimizuar udhëtimin zhvillimor të fëmijëve.

Si përfundim, njohuritë e nxjerra nga ekspertë të nderuar të zhvillimit të fëmijëve nënvizojnë rolin e domosdoshëm të komunikimit efektiv në formësimin e trajektores së rritjes dhe të të mësuarit të fëmijëve. Duke kultivuar partneritete të forta midis prindërve dhe ofruesve të kujdesit për fëmijët, ne hapim rrugën për një të ardhme ku çdo fëmijë lulëzon dhe realizon potencialin e tij të plotë.

 

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI
BKT Kosova vlerësohet për herë të tretë "Banka e Vitit 2023 në Kosovë" nga The Banker

Të tjera