Lajme

Për herë të parë në Gjermani një grua zgjidhet sekretare në Konferencën e Peshkopëve Katolikë

Autori: Gazeta inFokus 14:43 | 23 February 2021

Për herë të parë në Gjermani, një grua bëhet Sekretare e Përgjithshme e Konferencës së Peshkopëve Katolikë.

Teologia Beate Gilles u zgjodh në asamblenë plenare pranverore të peshkopëve që filloi të Martën si pasardhëse e At Hans Langendörfer, i cili kishte dalë në pension pas 24 vjetësh. 50-vjeçari ishte më parë shefi i departamentit për fëmijë, të rinj dhe familje në dioqezën e Limburgut.

Kryetari i Konferencës së Peshkopëve Gjermanë, Georg Bätzing, shprehu kënaqësinë e tij me votën pozitive të asamblesë së përgjithshme. «Me Dr. Gilles do të bëhet një grua sekretare e përgjithshme për herë të parë në historinë e Konferencës së Peshkopëve Gjermanë, “tha ai. “Unë e shoh këtë si një shenjë të fortë se peshkopët po respektojnë premtimin e tyre për të promovuar gratë në pozicionet udhëheqëse.”

Gilles tha se ishte në pritje të detyrës së re. “Tani është një fazë sfiduese, por edhe emocionuese për Kishën Katolike në Gjermani.” Diçka e re ka filluar me procesin e reformimit të Rrugës Sinodale.

Në Gjermani rreth 22.5 milion njerëz i përkasin Kishës Katolike. Kjo korrespondon me rreth 27 përqind të popullsisë së përgjithshme.

(SDA)

Të tjera