Lajme

Emrat e grupit të Veselinoviqit dhe bizneset që Amerika i targetoi si kriminale dhe të korruptuara

Autori: Gazeta inFokus 18:29 | 08 December 2021

Shtetet e Bashkuara të Amerikës sot i kanë dhënë një goditje të fuqishme kokave të krimit të organizuar në veri të Kosovës. Duke shfrytëzuar “Ligjin MAGNITSKY”, Washingtoni ka futur në “listë të zezë” Zvonko Veselinoviqin, Milan Radoiqiqn dhe një listë të gjatë të emrave të bashkpuntorëve të këtyre dyve.

Në këtë listë të gjatë të personave që SHBA i targetoi si të korruptuar dhe kriminal, është edhe vëllai i Zvonkos, Zharko Veselinoviq. Në listë janë edhe Zhelko Bojiq dhe Marko Rosiq.

Më poshtë e gjeni edhe listën e bashkpuntorëve të grupit kriminal të Zvonko Veselinoviqit të cilët janë në “listën e zezë” të SHBA’së.

Lista:

Andrija Zheljko Bojic

Srdjan Milivoje Vulovic

Milan Mihajlovic

Miljan Radisavljevic (Miljan)

Miljojko Radisavljevic (Miljojko)

Radovan Radic (Radic)

Sinisa Nedeljkovic (Nedeljkovic)

Radule Stevic (Stevic)

Gjithashtu SHBA’ja ka sanksionuar edhe kompani të ndryshme që veprojnë në veri e që kontrollohen nga Veselinoviqi, Radoiqiqi dhe grupi.

Lista e kompanive:

Inkop DOO Cuprija (Inkop), me bazë në Serbi

Civija Komerc, me bazë në Serbi

S.Z.T.R. Prizma B.I., me bazë në Kosovë

Ferari Preduzeee Za Usluge I Promet Polovnim Vozilima SH.A., me bazë në Kosovë.

Gjithashtu janë listuar edhe tri etnitete që kontrollohen nga “Inkop”

Betonjerka DOO Aleksinac, me bazë në Serbi.

Dolly Bell DOO Beograd-Novi Beograd, me bazë në Serbi

Novi Pazar-Put D.O.O. Novi Pazar, me bazë në Serbi

Gjithashtu është sanksionuar edhe dy kompani të vëllait të Zvonko Veselinoviqit, Zharkos.

B.I., S.T.R. Kristal, me bazë në Kosovë

Nautikacentar D. O. O., me bazë në Kroaci

Në listë janë edhe kompanitë në pronësi dhe kontrolluara nga Radule Steviq.

DOO Rad 028 Zvecan, me bazë në Serbi

Radule Stevic B.I., P.T.P. Rad, me bazë në Kosovë

Rad D.O.O., me bazë në Kosovë

Edhe kompanitë e Sinisa Nedelkoviq janë futuar në listën e sanksionve të SHBA’së.

Markom Metal Commerce DOO Zvecan, me bazë në Serbi.

Metal-Robna Kuca, me bazë në Serbi.

Sinisa Nedeljkovic B.I., P.T.P. Metal, me bazë në Kosovë

P.P.Robna Kuca Metal B.I., me bazë në Kosovë

Farma Izvori B.I., me bazë në Kosovë

Robna Kuca Metal D.O.O., me bazë në Kosovë

Sinisa Nedeljkovic I.B., me bazë në Kosovë

Fat të njejtë kanë edhe kompanitë e Miljan Radisavljevic

DOO MM Kom Inter Blue Donji Jasenovik, me bazë në Serbi

P.P. Babudovac B.I., me bazë në Kosovë

Edhe tri kompani tjera të kontrolluara nga ky grup kriminal nëpër Evropë janë sanksionuar.

DOO Babudovac Brnjak,me bazë më Serbi dhe e kontrollar nga Miljojko

Garac Inzenjering OOD, me bazë në Bullgari dhe e kontrolluar nga Milan Radoiqiq

Radovan Radic B.I., P.P. Eu Rr Gradnja, me bazë në Kosovë dhe në pronësi të Radiq.

Të tjera