Lajme

Diaspora ndihmon Preshevën gjatë pandemisë COVID-19

Autori: Gazeta inFokus 08:51 | 30 April 2020

Pandemia COVID-19 ka prekur shumë familje edhe në Komunën e Preshevës. Kjo ka shkaktuar që shumë prej tyre të përballën çdo ditë me probleme për sigurimin e produkteve bazike ushqimore dhe higjienike, si pasojë e masave për parandalimin e përhapjes se virusit COVID-19.

Lirim Krasniqi nga Organizata “Germin”, drejtpërdrejt nga Austria, tha se FUSHATA HUMANITARE “DIASPORA PËR PRESHEVËN”, ka qëllim tu ndihmojë familjeve në nevojë.

“Ne si organizatë kemi qëllim të lidhim diasporën me vendet tona. Ne kemi krijuar paketë prej 30 euro për tu ndalë ndihmë banorëve të Preshevës që kanë nevojë”, tha ai sot në emisionin e mëngjesit “Mirëmëngjesi Kosovë”, në Radio Televizionin e Kosovës (RTK).

Duke pasur parasysh këtë situatë, Global Albanians Foundation dhe Organizata GERMIN me përkrahje nga Komuna E Preshevës po organizojnë fushatën për mbledhje të fondeve “Diaspora për Preshevën.

Synimi është që të ndihmohen rreth 800 familje në nevojë të cilat kanë burime të pamjaftueshme të të ardhurave gjatë kësaj kohe të pandemisë COVID-19, me pako

Të tjera