Auto&Tech

Android tani me aplikacione dhe kontrollë të veturës, Spotify, Google Assistant dhe të tjerat ofrohen

Autori: Gazeta inFokus 12:33 | 16 May 2017

Në Google I/O që mbahet këtë javë, Audi dhe Volvo do të shfaqin sistemet e tyre të informimit të ndërtuara në vetura, përmes sistemit operativ Android.

Këto sisteme kanë Android të veçantë që i mundëson makinës të punojë me aplikacionet dhe shërbimet tuaja të preferuara dhe të kontrollojë funksionet e makinës si kondicionerin, dritaret etj.

Siç mund të prisni, përmes këtij sistemi do të mund të gjeni edhe restorantit më të afërt me Google Maps, të dëgjoni Spotify ose NPR apo të pyesni Google Assistant për ndihmë – edhe nëse nuk jeni duke përdorur telefonin apo tabletin.

Google ka njoftuar se sistemet e bazuara në Android do të dalin në treg nga Volvo dhe Audi.

Etiketa:
Mitrev me letër drejtuar Komitetit të Helsinkit: Ka një sulm të organizuar kundër meje

Të tjera