Fun & Video

16 fakte interesante për të cilat vështirë se mund të besoni se janë të vërteta

Autori: Gazeta inFokus 16:01 | 28 April 2017

Shpesh, ne dëgjojmë gjëra të cilat tingëllojnë si të vërteta por, me pak hulumtim, ato dalin të jenë gënjeshtra.

Por këtë herë, ne vendosëm që t’i shohim gjërat në një mënyrë tjetër – dhe rezultatet janë interesante.

Më poshtë mund t’i mësoni 16 fakte të cilat dëshmojnë se bota jonë nuk është ashtu siç duket, transmeton Gazeta Express.

-Advertisement-

Benjamin Franklin nuk ishte kurrë president i SHBA-së

© usmint

Është e paligjshme të vdesësh në Longyearbyen, Norvegji

© pinimg

Në Greqi, Santa quhet Agios Vassilis

© youtube

Nëse janë 23 njerëz në një dhomë, atëherë ekziston 50% shansi që dy nga këta njerëz e kanë ditëlindjen në të njëjtën ditë

© Columbia Pictures

Neandertalët kishin tru më të madh sesa njerëzit.

© 20th Century Fox

Njerëzimi arriti të shkonte në hënë para se të shpikte valigjen me rrota.

© natalia zhukova

Kur piramidat ishin duke u ndërtuar në Egjipt, mamuthët ende ekzistonin në Tokë.

© warnerbros

Dembelia është një karakteristikë e trashëguar.

© pinimg

Kafsha kombëtare e Skocisë është një njëbrirësh.

© Jenni Tellers

Arabia Saudite importon deve nga Australia.

© josette carlino

Nintendo u themelua më shumë se 120 vjet më parë — më 1889.

© Raúl Mella

Nëse shponi Tokën përtej dhe hidheni në vrimë, do të përfundonit në anën tjetër të Tokës për 42 minuta.

© luxuo.com

Titaniku kushtoi $7.5 milionë për t’u ndërtuar. Filmi për anijen e famshme kushtoi $200 millionë për t’u bërë.

© 20th Century Fox

70% e gjithë oksigjenit në Tokë prodhohet nga phytoplanktoni.

© pinterest

Shi diamantësh bie në Saturn dhe Jupiter.

© nasa

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI

Të tjera