Lajme

Vendos MASHT:  Ja sa ditë do të jetë pushimi pranveror

Autori: Gazeta inFokus 14:54 | 31 March 2021

Arbërie Nagavci ministre e Arsimit ka njoftuar se është nënshkruar vendimi për pushimin pranveror në shkolla, shkruan Gazeta Infoks.

Nagavci ka thënë se pushimi pranveror do të fillojë në datën 6 0se 8 prill.

“Sot kam nënshkruar Vendimin që pushimi pranveror të realizohet me 6-8 prill, pra përfshirë ditët e pushimit, mësimi do të rifillojë.Uroj që ky pushim të ndikojë në ruajtjen e shëndetit publik, uljen e rasteve të reja të infektimit me COVID/19, në mirëqenien fizike dhe mendore të nxënësve dhe prindërve të tyre, mësimdhënësve dhe stafit tjetër në shkolla”, ka thënë ajo.

Gjithashtu Nagavci ka njoftuar se këtë  periudhë do të shfrytëzohet për dezinfektimin  e hapësirave në shkolla.

“Kjo periudhë do të shfrytëzohet për dezinfektimin e plotë të hapësirave shkollore.Mësimdhënësit dhe udhëheqësit në shkolla do të reflektojnë dhe analizojnë punën e tyre në periudhën e parë dhe të dytë, ashtu si dhe do të pregatiten për përfundimin sa më të suksesshëm të vitit shkollor.Në takimet që kam pasur këtyre ditëve me përfaqësues të të gjithë akterëve të përfshirë në arsim, kemi arritur një pajtueshmëri të plotë jo vetëm për këtë pushim, por edhe për zëvendësimin e ditëve të humbura në fillim të vitit shkollor”” ka shkruar Nagavci.

Ndryshe në shkolla nuk do të mbahet mëismi për një javë pasi 4 dhe 5 prill janë festa zyrtare./Gazeta Infokus/

Të tjera