Lifestyle

Qytetet më të jetueshme në botë për vitin 2023

Autori: Gazeta inFokus 14:49 | 26 July 2023

Pas një rënieje pandemike, cilësia e jetës është përsëri në rritje në shumë prej qyteteve të botës. Në fakt, jetueshmëria e përgjithshme ka arritur nivelin më të lartë në 15 vjet, sipas Indeksit vjetor Global të Jetesueshmërisë së Njësisë së Inteligjencës “Economist”, i cili vlerëson 173 qytete sipas faktorëve duke përfshirë stabilitetin, kujdesin shëndetësor, kulturën dhe mjedisin, arsimin dhe infrastrukturën.

Rritja vjen kryesisht për shkak të përfitimeve të kujdesit shëndetësor dhe arsimit në të gjithë Azinë, Lindjen e Mesme dhe Afrikë – edhe pse rezultatet e stabilitetit kanë rënë në përgjithësi përballë trazirave civile mes shqetësimeve në rritje të kostos së jetesës në mbarë botën dhe konfliktit të vazhdueshëm në qytete si Kievi.

Fundi i kufizimeve të pandemisë në të gjithë botën ka përmirësuar gjithashtu rezultatet e kulturës dhe mjedisit pasi ngjarjet dhe atraksionet janë kthyer përsëri.
Ndërsa një indeks mund të vendosë të dhëna rreth asaj që e bën një vend të jetueshëm, janë njerëzit që e përjetojnë atë ditë pas dite ata që mund të flasin më mirë se si është në të vërtetë të jetosh atje. Por, cilat janë qytetet më të jetueshme për vitin 2023? Shikoni fotogalerinë më poshtë! Auckland, Zelandë e Re
Melbourne, Australi
Osaka, Japoni
Vancouver, Kanada

-Advertisement-

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI

Të tjera