Auto&Tech

Pse ekziston një vrimë e zezë e vogël midis kamerës dhe blicit në celular?

Autori: Gazeta inFokus 12:51 | 26 July 2021

Zbuloni një sekret prapa iPhone tuaj!

Sa më shumë që ne e quajmë veten ekspertë të iPhone, ka aq më shumë gjëra që nuk i dimë ende.

Për shembull, a keni menduar ndonjëherë pse ka një vrimë të zezë në pjesën e pasme të telefonit midis lentes së kamerës dhe blicit?

Disa shtruan pyetjen në Reddit dhe një ekspert teknologjie zbuloi se kjo vrimë e vogël funksionon si mikrofon.

Ajo vrimë ndodhet aty për të eliminuar zhurmën. Me fjalë të tjera, mund të zvogëlojë tingujt e sfondit në mënyrë që personi në anën tjetër të receptorit të mund të dëgjojë zërin tonë shumë qartë.

Ndihmon gjithashtu në identifikimin e zërit tuaj për Siri.

Kështu që iPhone juaj ka tre mikrofonë, dy në pjesën e përparme dhe një në pjesën e pasme që eliminon zhurmën e panevojshme.

Të tjera