Fun & Video

Peshku nuk mban mend vetëm 3 sekonda. Do të habiteni…

Autori: Gazeta inFokus 21:29 | 14 May 2017
Kur vjen çështja te zgjuarsia, të gjithë mendojnë se peshku është i fundit.

Të gjithëve mund të ju kujtohet Dory nga filmi Nemo në Disney. Miti se peshku i kuq nuk mundet të kujtojë, është e gabuar.

Tre sekonda kujtesë? Gabim.

Për sa kohë mund të kujtojë diçka peshku i kuq? Provojeni një vit të tërë.

Sipas ekologut, Culum Brown, peshqit janë krijesa çuditërisht inteligjente, transmeton lajmi.net

Brown shpjegon për ABC Neës Australia se “nëse vendosni peshqit mënjanë dhe i testoni ato një vit më vonë, ende do të kujtojnë saktësisht se ku është rruga e largimit”. Ai shprehet se janë të impresionuar.

Peshqit e kuq dinë të jenë shumë kreativ kur bëhet fjalë për kapjen e ushqimit. Ata gjithashtu janë në gjendje të njohin tingullin e caktuar që lidhet me kohën e ushqyerjes.

Këta peshq janë në gjendje të njohin pronarët e tyre, të dallojnë muzikën klasike nga blues, dhe madje edhe të luajnë futboll, sipas Brown.

Peshqit janë shumë më të ndërlikuar se që kanë qenë më parë.

Ekspertët rekomandojnë që pronarët e peshqve të zgjerojnë mjedisin ku ata të zhvillojnë jetën e tyre.

Një tjetër informacion është se vëmendja njerëzore u zvoglua në 12 sekonda në vitin 2000, në tetë sekonda në vitin 2016. Ndërkaq, peshku i kuq ka vëmendje prej nëntë sekondash.

Etiketa:
Ajka e ajkave e super javës sportive në Artmotion me El Clasico

Të tjera