Lifestyle

Pasuria lidhet më shumë me ADN-në sesa me punën dhe fatin

Autori: Gazeta inFokus 10:07 | 26 February 2024

Pasuria dhe suksesi mund të jenë më pak të lidhura me punën e vështirë apo fatin dhe më shumë kanë të bëjnë me ADN-në.

Një analizë e 286,000 britanikëve tregoi se përbërja gjenetike e atyre që fitojnë mbi 100,000 funte ndryshonte nga ata me të ardhura të ulëta.

Studimi vuri në dukje 24 ‘gjene të arta’ që ndikojnë në inteligjencën, sistemin imunitar dhe forcën e muskujve dhe zemrës – dhe kështu mund të bëjë dallimin midis suksesit ekonomik dhe varfërisë.

-Advertisement-

Ky hulumtim ndjek punën në Qendrën për Plakjen Kognitive në Edinburg.

Tre të katërtat e gjeneve janë të lidhura me inteligjencën, zbuluan shkencëtarët.

Por atributet fizike gjithashtu ndikojnë në shanset për të qenë të pasur dhe disa prej tyre mund të trashëgohen.

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI

Të tjera