Lajme

Njoftim me rëndësi për transportuesit me sistemin TIR në Maqedoni

Autori: Gazeta inFokus 14:43 | 25 April 2017

Të gjithë automjetet transportuese që përdorin targën ndërkombëtare TIR, nga sot e tutje duhet që me vete të kenë edhe informacione elektronike paradeklaruese TIR-EPD, para se të arrijnë në doganat e Turqisë, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Sipas njoftimit të AMERIT, kjo gjë vjen si rezultat i ndryshimit të ligjeve kombëtare turke dhe është e obligueshme për të gjithë transportuesit rrugor që udhëtojnë ose kalojnë tranzit nëpër Turqi.

Dorëzimi i paradeklaratës duhet të bëhet para se të arrihet në kufirin turk, në të kundërtën, të gjithë ata transportues që do të arrijnë dhe nuk e kanë kryer këtë obligim paraprakisht, atëherë do të gjobiten.

-Advertisement-

Siz Maqedonia komunikacion – AMERIT është garantuesi kombëtar i TIR sistemit në Maqedoni dhe njofton transportuesit e vendit se TIR-EPD bëhet falas. Për të dhëna të hollësishme, shoferët të paraqiten në numrin 02 3298 967, lokal 106 dhe 108.

Përndryshe me TIR-EPD aplikacionin mund të dërgohen informacione në Austri, Afganistan, Bjellorusi, Belgjikë, Bosnjë e Hercegovinë, Bullgari, Kroaci, Çeki, Estoni, Finlandë, Francë, Gjeorgji, Gjermani, Greqi, Hungari, Iran, Itali, Kazakistan, Kirgistan, Lituani, Letoni, Maqedoni, Molldavi, Holandë, Poloni, Rumani, Rusi, Serbi, Sllovaki, Slloveni, Turqi, Ukrainë, Uzbekistan./Telegrafi/

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI
Black Friday ne Artmotion

Të tjera