Fun & Video

Një baba i varfër gërvishti aksidentalisht një BMW, shënimi që i la “detyroi” pronarin e makinës të bëjë gjestin që habiti rrjetin

Autori: Gazeta inFokus 14:00 | 05 September 2023

Një ditë, Qinlong i mori fëmijët e tij për shëtitje. Papritmas, ai gërvishti aksidentalisht makinën luksoze tip BMW, por nuk iku dhe mori përgjegjësinë për gabimin e tij.

Më pas ai u tha fëmijëve të tij që të ktheheshin në shtëpi dhe t’i merrnin atij një stilolaps dhe një letër.

Me stilolaps dhe letër, ai shkroi faljen e tij dhe e vuri shënimin nën fshirësen e xhamit të makinës

Qinlong kërkoi falje dhe shkroi se ai nuk punonte në atë moment sepse biznesi i tij falimentoi. Familja e tij po kalonte një krizë financiare dhe ai kishte vetëm 100 juanë.

“E gërvishta aksidentalisht makinën tuaj dhe duhet të jem përgjegjës për dëmin. Pra, ju lutemi merrni këto 100 juanë si pagesë të hershme dhe më jepni 2 deri në 3 muaj për të paguar pjesën tjetër. Po ju jap garanci se nuk do të ikja”. shkroi Qinlong.

Pasi lexoi shënimin, pronari i BMW-së kishte frikë se Qinlong mund të ishte një mashtrues. Kështu ai telefonoi Qinlong duke iu prezantuar si shoku i pronarit te makines.

Në fillim, ai i tha Qinlong se makina e gërvishtur ishte një Benz. Qinlong më pas i dha një përgjigje të sinqertë pronarit të makinës. Ai ishte në panik.

“A je shok i pronarit të makinës? Mund të më ndihmoni të gjej pronarin? Më duhet t’i them pronarit se i kam gërvishtur aksidentalisht makinën e tij dhe jam i gatshëm të paguaj dëmin.”

Ndërsa pronari i makinës dëgjoi përgjigjen e Qinlong, ai u ndje i sigurt dhe i qetësuar që Qinlong nuk kishte një qëllim të keq dhe në vend të kësaj, ai ishte një person i ndershëm dhe i përgjegjshëm. Pronari i makinës i tha Qinlong se kostoja e riparimit mund të ishte rreth 1900 juanë, por duke parë ndershmërinë dhe vendosmërinë e Qinlong për të paguar koston, ai vendosi të mos i kërkonte Qinlong të paguante për koston e riparimit.

Megjithatë, Qinlong refuzoi ta bënte këtë pasi ishte në kundërshtim me parimet e tij të jetës.

“Unë e kam gërvishtur makinën tuaj dhe me të vërtetë duhet të paguaj dëmin. Nuk dua të dal kundër parimit tim të jetës!”

Pronari i makinës u prek vërtet nga fjalët e Qinlong. Ai më pas i tha:

“Meqë je vërtet i vendosur të paguash dëmin dhe unë kam nevojë për më shumë punëtorë tani, pse të mos vish në kompaninë time dhe të punosh për mua? Jam shumë i prekur nga ndershmëria jote dhe mund të më shpagosh duke punuar me mua dhe ne mund të jemi miq!”

Pronari i BMW-së tha se do të donte të takohej me Qinlong dhe nuk i interesonte gërvishtja. E gjitha ishte për shkak të ndershmërisë së Qinlong që e preku atë.

“Në shoqërinë tonë ishte e rrallë të gjeje një person si ju dhe nëse jeni të interesuar të më ndihmoni me biznesin tim, jam më se i lumtur”, tha pronari i makinës.

Kjo histori frymëzuese na tregon se është e rëndësishme të jemi të ndershëm dhe të përgjegjshëm për veprimet tona. Një ditë, ky incident mund t’ju ndodhë, prandaj mos harroni të jeni si Qinlong dhe gjithashtu pronari i makinës zemërmirë.Anëtarësohu në grupin e Infokus në Viber: GAZETA INFOKUS – VIBER – ANTARËSOHU

Dhe në grupin e Infokus në Facebook: GAZETA INFOKUS – FACEBOOK – ANTARËSOHU

Etiketa:
Çka mund të bëjë me diplomën e Shkencave Kompjuterike?

Të tjera