Lifestyle

Nëse ju apo ndokush i familjes vuan nga qarkullimi i dobët i gjakut, KËTO truqe me siguri do t’ia lehtësojnë vështirësitë për VETËM 30 MINUTA

Autori: Gazeta inFokus 17:36 | 14 May 2017

Së paku një herë në jetë, ndodh që edhe femrat edhe meshkujt të kenë probleme me qarkullimin e gjakut. Në rast që edhe ju keni probleme të këtilla, nga ky artikull do të mësoni se si të ushtroni drejt.

Ushqimi i pashëndetshëm dhe pasivitetit mund të çojnë në probleme serioze. Yndyrat dhe materiet e dëmshme ngushtojnë enët e gjakut dhe kështu ngarkojnë funksionet në organizëm, transmeton Telegrafi.

12

Ky ushtrim është njëri ndër më të dobishmit dhe më të rekomanduarit, si edhe ushtrimet e tjera të cekura në vazhdim. Filloni ashtu që ngadalë të lëvizni kokën9

Një herë ktheni kokën nga supi i djathtë dhe mbajeni disa sekonda në atë pozitë, pastaj ktheni nga supi i majtë. Pastaj lëvizeni kokën lart dhe poshtë me temp të ngadalshëm dhe të kujdesshëm. Përsëriteni këtë ushtrim dhjetë herë.

8

Mirëpo, para se të filloni çfarëdo ushtrimi, është e nevojshme që të shtendosni çdo muskul veç e veç7

Në këtë mënyrë muskujt ngrohen dhe janë të gatshëm për ushtrim, ndërkaq ju do të shmangni lëndimet dhe do të stimuloni qarkullimin e gjakut6

Kjo metodë e thjeshtë nënkupton shtrirjen e duarve dhe gishtave sado që të jetë e mundur. Ushtrimi përfundon me bërjen e lehtë të gishtave në grusht. Për të arritur rezultate më të mira dhe për të penguar ngërçet, përsëriteni ushtrimin dhjetë herë

5

Vallëzimi është edhe një shembull i mirë. Vallëzimi rekomandohet për të zbutur stresin dhe për të mbajtur trupin tuaj aktiv4

Do t’ju nevojiten vetëm 30 minuta në ditë për t’i bërë këto ushtrime3

Ecja është një proces, i cili ka një sërë dobish shëndetësore. Ai përmirëson qarkullimin e gjakut dhe për rrjedhojë, redukton fryrjen e këmbëve dhe rëndesën e tyre. Bëjeni këtë, së paku tre herë në javë

2

Herët në mëngjes të përpiqet për të kanë përfunduar dhjetë pompa me barkun bosh . Ky ushtrim do të stimulojë rrjedhjen e gjakut në duart tuaja. 1

Rritje e frikshme e kërkesave për kompensim të dëmeve të lehta

Të tjera