Lajme

Ministria Shëndetësisë miraton vaksinimin e personave jo-kosovarë

Autori: Gazeta inFokus 10:23 | 09 November 2021

Ministria e Shëndetësisë ka miratuar  rekomandimin e Komitetit për vaksinim edhe personave jo-kosovarë kundër Covid-19, shkruan Gazeta Infokus.

Sipas një njoftimi nga Ministria e Shëndetësisë vaksinimi edhe i qytetarëve jo-kosovarë bëhet me qëllim të ruajtjes së shëndetit publik.

“Vaksinimi edhe i qytetarëve jo-kosovarë bëhet me qëllim të ruajtjes së shëndetit publik, në ketë periudhë të fund-vitit kur ka edhe fluks më të madh të ardhjeve të qytetarëve nga vende të  ndryshme në Kosovë dhe kur institucionet kosovare kanë mundësi që të ofrojnë vaksina për të gjithë qytetarët në Kosovë, të moshës mbi 12 vjeç, pa marrë parasysh se a janë shtetas të Republikës së Kosovës apo jo”, shkruhet në njoftimin e tyre.

Ministria gjithashtu i bën thirrje qytetarëve që të kompletojnë procesin e vaksinimit kundër Covid-19 duke i marrë dy dozat.

Më poshtë gjeni postimin e tyre të plotë:/Gazeta Infokus/

Të tjera