Auto&Tech

Mënyra si përdorni celularin tregon shumë për personalitetin tuaj

Autori: Gazeta inFokus 10:30 | 27 May 2021

Gratë kalojnë mesatarisht 600 minuta në një celular çdo ditë, krahasuar me 459 minuta për burrat, sipas një studimi.

Kjo kohë zakonisht kalon në detyra të lidhura me punën (si dërgimi i postave elektronike) si dhe lundrim në rrjetet sociale.

Sidoqoftë, kjo nuk ka të bëjë vetëm me numrat . Në fakt, përdorimi i telefonit mund të zbulojë shumë për personalitetin tuaj.

Kontrolloni celularin shpesh! Të qenit vazhdimisht i varur nga telefoni juaj mund të nënkuptojë një nivel impulsiviteti, sugjeron një studim. Ajo thotë se njerëzit e varur nga telefonat e tyre mund të jenë më emocionalë sesa ata që i përdorin më rrallë.

Sipas një studimi, njerëzit që përdorin telefonët e tyre më shpesh kanë nivele më të larta të stresit. Dhe stresi, nga ana e tij, i bën ata të ndihen më pak të kënaqur me jetën e tyre. Përkundrazi, mosvarësia ndaj telefonit tuaj mund t’ju bëjë të ndiheni më të lumtur.

Të shpenzosh më shumë se një orë Mund të jetë një tregues i depresionit, thotë studimi. Kohëzgjatja e përdorimit dhe frekuenca e telefonave ndikojnë në nivelin e depresionit.

Përdorimi i celularit pas mesnatës Studimi zbuloi se njerëzit që përdorin telefonat e tyre shpesh pas mesnatës kanë më shumë gjasa të kenë një gjumë më të dobët. Dhe ndërsa humbja e gjumit ndikon shumë në gjendjen tonë shpirtërore, kjo mund të na bëjë më nervozë dhe të shqetësuar.

Përdorimi i celularit pas mesnatës Studimi zbuloi se njerëzit që përdorin telefonat e tyre shpesh pas mesnatës kanë më shumë gjasa të kenë një gjumë më të dobët. Dhe ndërsa humbja e gjumit ndikon shumë në gjendjen tonë shpirtërore, kjo mund të na bëjë më nervozë dhe të shqetësuar.

Të tjera