Lajme

Këto janë rezultatet e Kosovës, Shqipërisë dhe Maqedonisë në Pisa në vitin 2015 dhe 2018

Autori: Gazeta inFokus 23:34 | 04 December 2019

Një temë që u diskutua shumë gjatë të martës ishte rezultati i dobët i Kosovës në testin Pisa.

Vendi ynë kishte vendin e tretë nga fundi pra vetëm dy shtete të tjera ishin më keq se ne në këtë test, shkruan gazeta inFokus.

Në vitin 2015, për herë të parë Kosova ishte pjesë e testit të PISA-s, rezultatet e tij bën shumë bujë pikërisht për shkak të rezultatit tejet të dobët.

E më keq se në vitin 2015 ishte në testin e vitit 2018.

Testi PISA mat aftësitë e 15-vjeçarëve në lexim, matematikë dhe shkencë.

Ndërsa këto janë rezultatet e Kosovës, të Shqipërisë dhe të Maqedonisë në vitin 2015 si dhe në vitin  2018./Gazeta inFokus/

 

Të tjera