Lajme

Këto janë arsyet pse po refuzohen votat e diasporës

Autori: L Abazi 21:23 | 23 February 2021

Votat e diasporës janë ende në procesin e numërimit dhe verifikimit të tyre.

Deri tani janë verifikuar 43,982 vota, kurse janë aprovuar 31,416.

Por 12,566 votuesve nga diaspora i është refuzuar vota e tyre.

Kjo është bërë e ditur nga organizata Germin, shkruan Gazeta inFokus.

“GERMIN, përmes vëzhguesve të akredituar në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve (KQZ), është duke vëzhguar procesin e verifikimit të pakove me fletëvotime nga jashtë në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve (QNR)”, thuhet në një njoftim.

Ndërsa bëhet e ditur edhe arsyet pse këto vota janë refuzuar.

ARSYET E REFUZIMEVE:

5,456 Votues nuk kanë aplikuar periudhën e aplikimit

4,051 Votues të refuzuar në periudhën e aplikimit

1,634 Votues të pa identifikueshëm (votim grupor)

930 Votues kanë dërguar fletëvotime 2 herë

495 Votues kanë dërguar dokumente jo valide

Të tjera