Lifestyle

Jeni klient i mirë apo i keq? Ja kodet “sekrete” që përdorin kamarierët për të komunikuar pa u kuptuar

Autori: Gazeta inFokus 14:34 | 19 October 2022

Restorantet kanë gjithmonë sekrete të fshehta, pas perfeksionit që ne shohim. Një nga këto sekrete janë dhe kodet që kamarierët përdorin për të treguar mes tyre nëse klientët janë të sjellshëm apo të pasjellshëm, pa e kuptuar këta të fundit.

Është e rëndësishme të theksohet se kodet janë të ndryshme në vende të ndryshme, pasi ato mund të zhvillohen në të gjitha mënyrat, por The Guardian zbuloi terma të veçantë që përdoren shpesh në restorantet britanike.

Ata zakonisht përdorin termat si për shembull “PX”. Kur jeni duke ngrënë jashtë, nëse dëgjoni një anëtar të stafit që ju thërret “PX”, atëherë mund të qetësoheni, pasi kjo do të thotë se klienti është një “person i jashtëzakonshëm”. Me fjalë të tjera, ata mendojnë se ju do të shpenzoni shumë para, kështu që ka të ngjarë t’ju trajtojnë mirë.

-Advertisement-

Një tjetër kod është dhe “VIP”, i cili është mjaft vetë-shpjegues, pra përdoret për personazhet e njohur. I tillë është dhe kodi “BLR” përdoret për të përfaqësuar balerinët.

Ndërkohë, nëse je një super shpenzues që dihet se rikthehesh herë pas here në restorant, atëherë mund të etiketohesh edhe si “PPX”, që do të thotë “person super i jashtëzakonshëm”.

Nëse e njeh pronarin, mund të quhesh si “F/O”, i njohur ndryshe si “mik me pronarin” dhe nëse mendojnë se je tipi që do të bëjë një ankesë, do të të quajnë “HWC “, që do të thotë se do të trajtosh me kujdes.

Gjëja që duhet të shmangni është të jeni kodi” 86”, sepse nëse stafi përdor termin për t’ju referuar, atëherë duhet të jeni të përgatitur për të kërkuar një falje të madhe ose të gjeni diku tjetër për të ngrënë.

Ndërkohë, klientët që stafi i pëlqen shumë mund të quhen “Mos refuzo”, që do të thotë se ata gjithmonë do të arrijnë të gjejnë një vend për t’ju ulur.

Jini të lodhur nëse ndonjëherë dëgjoni që dikush t’ju referohet si “HAF”, pasi nënvizon se “keni pasur

Disa terma më të butë përfshijnë “LAL”, që do të thotë se stafi mendon se dukeni si një person i famshëm, dhe “donut” do të thotë se stafi mendon se nuk do të shqetësoheni vërtet kur jeni duke ngrënë, kështu që ata do t’ju vizitojnë vetëm për të porositur dhe pasi të keni ngrënë vaktin.

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI
Vetëm edhe 4 ditë nga Bootcamp me Alan Greenberg, ish-Drejtorin për Edukim në Apple, Apliko Tani

Të tjera