Rozë

Emily Ratajkowski, nudo për një qëllim të vlefshëm/FOTO

Autori: Gazeta inFokus 09:46 | 18 May 2019

Një foto krejtësisht e zhveshur, me një lule aluzive të mbajtur mes këmbëve për të fshehur pjesët intime.

Emily Ratajkowski nuk është e re për foto të nxehta, por këtë herë ajo e bën atë për një arsye të veçantë: qëllimi i saj është të rrisë ndërgjegjësimin midis ndjekësve për shfuqizimin e ligjit të abortit të votuar këto ditë në Alabama.

“Këta njerëz në pushtet po imponojnë vullnetin e tyre në trupat e grave për të mbështetur patriarkatin. Trupat tanë, zgjedhja jonë. Këtë javë, 25 pleq të bardhë, votuan për të ndaluar abortin në Alabama edhe në rast incesti dhe përdhunimi. Këta burra në pushtet po imponojnë vullnetin e tyre në trupat e grave për të mbështetur patriarkatin dhe për të përjetësuar kompleksin e burgjeve industriale, duke injoruar gratë me sfond të ulët ekonomik si dhe hequr të drejtën për të zgjedhur të mos riprodhoni”, thuhet në postimin e saj.

Shtetet që kërkojnë të ndalojnë abortin janë shtetet që kanë përqindjet më të larta të grave zezake në mesin e popullatës. Është çështje e klasës dhe racës dhe është një sulm i drejtpërdrejtë mbi të drejtat themelore që meritojnë gratë amerikane”, shkroi Ratajkowski në rrjetin social.

Të tjera