Fun & Video

A e dini pse aeroplanët nuk fluturojnë mbi Qabe

Autori: Gazeta inFokus 13:34 | 27 April 2017

Arsye interesante për ndalimin e fluturimit të aeroplanëve mbi Qabe

Qabja është një vend ku besimtarët e religjionit Islam e vizitojnë për ta kryer një ndër obligimet e  tyre, pra haxhin dhe ky vend është cilësuar si më i vizituari në tokë.

Keni vërejtur se këta besimtar i bëjnë ritualet e tyre duke sjellur rreth gurit të zi, në shenjë falënderimi e madhërimi të krijuesit.

-Advertisement-

Por a e keni vërejtur apo dëgjuar pse aeroplanët nuk fluturojnë mbi Qabe?

Qabja është vendi më i qetë në tokë, mban një sasi e madhe e njerëzve gjatë gjithë vitit, por thuhet se asnjëherë në historinë e saj nuk ka kaluar asnjë aeroplan në këtë zonë, shkruan rtv21.tv.

Disa kanë thënë se arsyeja e moskalimit të aeroplanëve mbi Qabe është se ajo është ndërtuar në qënder të tokës dhe ekziston një fushë magnetike, pra graviteti është i jashtëzakonshëm. Mirëpo, këtë tezë e kanë rrëzuar disa të tjerë duke thënë se po të kishte gravitet edhe ndërtimi i këtij objekti do të ishte i pamundur.

Mirëpo, arsyeja e vetme është për të mos i penguar pelegrinët gjatë ritualeve të tyre. Meka është një vend në vise malore dhe zhurma e krijuar nga avionët do t’i pengonte besimtarët.

Ata të cilët udhëtojnë për në Meke zbarkohen në një vend më të largët dhe detyrohen të udhëtojnë me mjete të transportit rrugor deri te vendi ku ata e kryejnë ritualin.

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI
E treta e verteta, shpallet fituesi I trete I Lojes Shperblyese se Artmotion?

Të tjera