Lajme

Ambasada Amerikane kërkon drejtësi urgjente për viktimat e dhunës seksuale në luftë

Autori: Gazeta inFokus 10:36 | 12 July 2021

Ambasada Amerikane ka kërkuar angazhim urgjent dhe të domosdoshëm për viktimat e luftës së fundit në Kosovë.

Me një njoftim publik, Ambasada Amerikane në Prishtinë shkruan se viktimat meritojnë drejtësi.

“Të gjitha viktimat meritojnë drejtësi. Urdhërojmë angazhimin e Kosovës për dorëzimin e drejtësisë për viktimat e dhunës seksuale në kohën e luftës.

Koha për të dyfishuar përpjekjet dhe për të mbajtur përgjegjësinë e të gjithë keqbërësve, pavarësisht nga sfondi, etnia, apo lidhjet politike” thuhet në njoftimin e Ambasadës Amerikane.

Të tjera