Lajme

Albin Kurti fajëson Pal Lekajn për marrëveshjet e nënshkruara në Berlin, nuk tregon a do t’i shfuqizojë

Autori: Gazeta inFokus 21:45 | 14 February 2020

Kryeministri Albin Kurti ka reaguar në Facebook pas nënshkrimit të marrëveshjes për hekurudhat ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

Kryeministri Kurti ka fajësuar ministrin e Infrastrukturës së Qeverisë së kaluar, Pal Lekajn për dy marrëveshje, duke mos treguar nëse do t’i shfuqizojë atë.

Kurti po ashtu është ankuar se si marrëveshja në fjalë s’ka qenë transparente.

Ja reagimi i plotë:

Sot në Berlin janë nënshkruar dy marrëveshje nga zyrtarë të autorizuar nga ish ministri Pal Lekaj dhe i gjithë procesi i negocimit është bërë para fillimit të Qeverisë sonë. Së këndejmi, këta zyrtarë nuk kanë marrë autorizim nga Qeveria e re as për të negociuar e as për të nënshkruar marrëveshje. Për më tepër as teksti i marrëveshjes nuk është bërë i njohur për publikun e për Qeverinë. Kanë qarkulluar drafte të ndryshme jozyrtare.

Sado që të gjitha lidhjet dhe avancimi i standardeve të infrastrukturës janë të domosdoshme për zhvillim të vendeve tona dhe pjesë e vizionit Evropian për bashkëpunim rajonal dhe marrdhënie të fqinjësisë së mirë, megjithatë është shumë me rëndësi që procesi të jetë transparent, rezultat i një negocimi të mirëfilltë dhe në respektim të plotë të sovranitetit dhe ligjeve të vendit, prioriteteve ekonomike dhe në harmoni me obligimet që dalin nga procesi i MSA-së.

Për më tepër, nëse bazohemi te një verzion i marrëveshjes, po qe se analizohet për nga rëndësia ekonomike, hekurudha për në Leshak është më me prioritet dhe më e levërdishme sesa ajo për Merdare.

Në procesin e tranzicionit të qeverisjes, ne jemi duke analizuar të gjithë hapat që janë marrë në të kaluarën dhe ministritë përkatëse janë të angazhuara që këtë ta trajtojnë me prioritet.

Të tjera