Fokus

8 mijë maturantë në garë për 5 mijë 500 vende në UP, këto janë drejtimet më të kërkuara

Autori: Samire Jaha 15:46 | 20 July 2022

Tash e një javë Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina”, ka pasur dyert e hapura për pranimin e studentëve të rinj, shkruan Gazeta Infokus.

E që nga e marta ky konkurs i afatit të parë është mbyllur me gjithsej 7 mijë e 904 aplikantë.

Kështu është bërë e ditur nga Rektorati i Universitetit të Prishtinës në një përgjigje për Gazetën Infokus.

Ky numër i aplikantëve nuk përfshin programet e Fizikës dhe Gjeografisë pasi që konkursi për këto dy degë vazhdon të jetë ende i hapur.

“Ju njoftojmë që numri i kandidatëve që kanë aplikuar në afatin e parë të konkursit për pranimin e studentëve të rinj, në studimet themelore – baçelor për këtë vit akademik është 7 mijë e 904, pa përfshirë këtu programet Fizikë dhe Gjeografi, për të cilat vazhdon të jetë i hapur konkursi për aplikim”, thuhet në përgjigjet e rektoratit për Infokus.

Ndryshe nga rektorati kanë bërë të ditur se në këtë afat prej gjithsej 7 mijë e 904 aplikantë vetëm 5 mijë e 497 do të pranohen, duke bërë që 2 mijë e 407 të mos pranohen.

Gjithashtu kanë treguar se disa nga departamentet me interesimin më të madh janë Mjekësia e përgjithshme, Juridiku, Inxhinieria Kompjuterike etj.

“UP-ja, në këtë afat të konkursit do të regjistrojë 5497 studentë të rregullt. Programet me numrin më të madh të aplikantëve janë: Mjekësia e përgjithshme, Juridiku, Inxhinieria Kompjuterike dhe Softuerike, Infermieria, Psikologjia, Stomatologjia, e të tjera”, thuhet në përgjigjen e tyre për Infokus.

Ndërkaq sa i përket afatit të dytë për të pranuar studentët e tjerë, nga Universiteti i Prishtinës tregojnë se specifikat e konkursit do të finalizohen pas përfundimi të afatit të parë.

“Specifikat për afatin e dytë të konkursit do të definohen pasi të finalizohen të gjitha procedurat e afatit të parë”, thuhet ndër të tjera nga Rektorati.

Kujtojmë që në vitin e kaluar numri i aplikuesve në afatin e parë në Universitetin e Prishtinës ishte 7 mijë e 741./Gazeta Infokus/

Të tjera